11-06-2020

5x met de kinderen naar het museum

Naar een museum gaan: voor de meeste kinderen klinkt dit als een saaie uitstap. Ze zullen snel van gedachten veranderen in deze 5 musea.

Campagnebeeld met neanderthaler en Romein van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren

1. Gallo-Romeins Museum

Iets bijleren wordt nog leuker door de animaties en interactives in de permanente tentoonstelling. Kinderen luisteren naar de verhalen van Bob De Graver of gaan mee op speurtocht met een schattenkaart.

Campagnebeeld met astronaut in de Cosmodrome in Genk

2. Cosmodrome

Je ticket voor een ruimtereis. Ga mee naar het absolute begin van het heelal en reis door de evolutie van de kosmos. Je mag ook zelf door een grote telescoop naar de hemel staren.

kinderen op bankje met schapen in Opeluchtmuseum Bokrijk Genk

3. Bokrijk

In Openluchtmuseum Bokrijk komen de personages van 1913 terug tot leven. Of laat je terugvoeren naar de turbulente jaren 60. Weten kinderen nog hoe een telefoon er toen uitzag?

Kind verkleed als mijnwerker in Mijnmuseum Beringen

4. Mijnmuseum

Het Mijnmuseum in Beringen vertelt  over het leven van de mijnwerkers. Tijdens de Mijnzondagen neemt een ex-mijnwerker je mee op pad. Maar eerst doe je een overall aan en zet je een helm op.

Kind verkleed als Romein in Regionaal Archeologisch Museum in Maaseik

5. Regionaal Archeologisch Museum

Archeologie leuk gemaakt! Maak zelf een pijl of koperen ring. Ridders in spe trekken een maliënkolder aan. Aan fantasie geen gebrek in de ontdekkingskamer van het Regionaal Archeologisch Museum.