01-03-2022

5 verblijven met een hart van goud

Wil je een heerlijke vakantie en daarbij de Limburgse goedheid ervaren? De gastvrijheid van onze Limburgse logies is groot, maar deze logiesuitbaters gaan nét dat ietsje verder. Ze hebben werkelijk een hart van goud want ze baten elk een logies uit met een mooie gedachte in het achterhoofd.

Limburgs Campings: Wilhelm Tell

Bij Wilhelm Tell van Limburg Campings staat familie en plezier voorop. Je begeeft je midden in de bossen van Oudsbergen en ontwaakt met zingende vogeltjes op de achtergrond. Dat doe je in je eigen camper of tent, of in de gehuurde vakantiechalet. Luxueus overnachten doe je in een van de glamping tenten waar je nadien rustig je boek kan lezen in de hangmat.

Tijd voor actie! Eenmaal rustig wakker geworden met een koffie begint de dag vol activiteiten. Zowel ouders als kinderen amuseren zich op de camping. Zo plonsen de kinderen in het verwarmde binnenzwembad terwijl de ouders even ontspannen in de whirlpool. Daarna klauteren de jongsten op de speel- en klimtoestellen. Ook in de omgeving wandel of fiets je uren.

Glamping van Wilhelm Tell van Limburg Campings in Oudsbergen

Bij de Zöster

Waar vroeger een zuster woonde in een oude boerderij, is nu de rustieke en gezellige vakantiewoning Bij de Zöster. De zuster moest haar ouderlijk huis verlaten, maar ze was nog steeds welkom bij Jack en Claudia voor een verdiende vakantie in Kinrooi. Ook nu zijn de uitbaters nog even gastvrij.

Die gastvrijheid komt ook terug in hun Happen en Trappen arrangement. Je leent de fietsen voor een fietstocht waarbij je onderweg pauzeert voor een streekbier, diner en hoeve-ijs. De perfecte stop dus! Maar dat is niet het enige wat je voorgeschoteld krijgt. De omgeving trakteert je op prachtige uitzichten zoals die van de Maasdijk. Na inspanning komt ontspanning in de vorm van de infraroodsauna in het logies.

Vakantiewoning Bij de Zöster in Kinrooi

Vakantiehuis Fabiola

Bij Vakantiehuis Fabiola in Maasmechelen hebben ze het hart op de juiste plaats. Mensen met een fysieke of mentale beperking beleven, samen met hun familie, plezier op hun vakantie. In het vakantiecentrum trekken ze hun zwemkleding aan om dan van de glijbaan te roetsjen. Daarnaast snoezelen ze in de snoezelruimte, springen ze op het luchtkussen en racen ze in de gocarts. Vervelen staat hier zeker niet op het programma.

Niet alleen de activiteiten zijn hier voorzien voor een zorgeloze vakantie. De vakantiehuizen zelf zijn ook helemaal op maat gemaakt. In het gelijkvloerse vakantiehuis kies je ervoor om zelf je eigen potje te koken in de eigen keuken of buitenshuis je te laten verwennen. In de prikkelarme zithoek relax je van alle activiteiten of je doet een dutje in de verstelbare bedden.

Vakantiehuis Fabiola - Thomasbos in Maasmechelen

Vinotel X

De stad Tongeren verkennen, in een prachtig hotel slapen én niet moeten inboeten aan informele en vriendelijke uitbaters? Stop met zoeken. Bij Vinotel X verwelkomen ze je al met een glimlach. In het herenhuis geniet je van een rustig verblijf in een modern en stijlvol ingerichte kamer.

Wie ‘Vinotel X’ zegt, hoort de pop al van de ontkurkte wijn. In de Vinobar schenkt de barman de vino al uit, maar als je keuzestress hebt, kies dan voor een degustatieplank met 3 verschillende wijnen. Niet enkel voor een culinaire trip is dit je adres, maar ook voor een culturele uitstap hoor je in Tongeren te zijn. Op wandelafstand ben je bij alle bezienswaardigheden zoals de Basiliek en het Gallo-Romeins Museum.

Hotel Vinotel X in Tongeren

Hoevetoerisme Op ’t Zand

Een hart voor de beestjes, dat hebben de uitbaters van Hoevetoerisme Op ’t Zand in Pelt. Die liefde en passie voor hun akkerbouw- en melkveebedrijf geven ze graag mee aan hun gasten. Je krijgt dan ook meteen een rondleiding op de boerderij met een uitleg op maat. Families met kinderen of mensen met een mentale handicap beleven zelf het boerderijleven. Ze voederen de kalfjes, kammen de pony na een ritje en knuffelen met de konijnen. Een dierenvriend voelt zich hier onmiddellijk thuis!

Even terug energie opdoen in de vakantiewoning met een zelfgemaakte maaltijd en je kan er weer tegenaan. Te voet of met je fiets valt er namelijk van alles te zien. Zo prikkelen de verschillende klankkunstwerken je zintuigen in Het Klankenbos. Naast wandelen in Bosland ravotten de kinderen uren in de speelbossen.  

Hoevetoerisme Op 't Zand in Pelt