04-06-2020

5 tips om je fietstocht goed voor te bereiden

Ben je van plan om een fietstocht in Limburg te maken? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Deze vijf tips helpen jou om een leuke fietsroute uit te kiezen of zelf uit te stippelen.

Gezin fietst in Bosland

1. Kant-en-klare fietsroutes

Geen zin om zelf je tocht bijeen te puzzelen? Ga dan voor één van onze inspiratiefietsroutes die wij al helemaal voor je uitgetekend hebben. Het enige wat jij nog moet doen is de knooppunten op een papiertje noteren en weg ben je.
Zoek een leuke route

Fietspad met blauw fietsbord in Limburg

2. Online routeplanner

Stippel zelf heel gemakkelijk een route uit via de online routeplanner. Klik op de kaart en er verschijnt vanzelf een route. Je ziet ook meteen hoeveel kilometer je onderweg bent en of er veel klimmetjes zijn.
Plan je route

De fietskaart 2020-2021 van Limburg

3. De Fietskaart van Limburg

Met de fietskaart van Limburg en het bijhorende fietsinfoboekje heb je alles op zak wat je nodig hebt. Op de kaart staan het volledige fietsroutenetwerk met de knooppunten en aanduidingen van waar er zich fietscafés en -logies bevinden.
Koop de fietskaart

Fietsers met de Fietsrijk-app van Limburg

4. Fietsapp

Met de gratis Limburg Fietsrijk app heb je de keuze uit meer dan 40 fietsroutes die door ons uitgestippeld werden. Blader door de prachtige beelden en bepaal zo welke route je gaat doen.
Download de Fietsapp

Icoon van een fiets op het fietsroutenetwerk in Limburg

5. Check mogelijke omleidingen

Soms kan het zijn dat een deel van het fietsroutenetwerk niet bereikbaar is door werken. Omleidingen worden ter plaatse altijd zeer goed aangeduid. Maar je kan dit ook op voorhand controleren. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.
Check of jouw route omgeleid wordt

Nu ben je helemaal klaar om met de fiets Limburg te verkennen. Veel fietsplezier!