29-01-2021

5 romantische plekken in Limburg

Het moet niet altijd per sé Valentijn zijn om een romantisch uitje met z’n tweeën in te plannen. Dat kan natuurlijk het hele jaar door. Maar in de maand waarin de liefde gevierd wordt, besteden we hier graag extra aandacht aan. Op deze vijf plekken hoef je niet ver te zoeken voor een vleugje romantiek. Zet ze alvast op je ‘te bezoeken’-lijst en verras je partner met een trip naar Limburg.

Tussen de bloesems van de Japanse Tuin

De Japanse Tuin van Hasselt is de grootste van zijn soort in Europa. De rust overvalt je hier terwijl je door de tuin kuiert. Zet je neer op een bank en luister naar het kabbelende water. De Japanse Tuin is open van april tot en met oktober. In de kersenbloesemperiode staan de talrijke kerselaren in bloei. Dat geeft een bijkomende roze en idyllische toets aan je bezoek. Als je dan tussen deze bloesems een dekentje uitspreid op het gras voor een lekkere picknick, is dat toch wel het ultieme romantische moment.

De Japanse Tuin in Hasselt in de avond

Het kasteel van Terlaemen op de achtergrond

Om deze plek in Heusden-Zolder te bereiken moet je wel iets voor over hebben. Een stevige klim brengt je naar de top van de Bolderberg, maar wacht dan ook iets moois. Een mooi uitzicht over de bossen, de vijvers en het kasteel van Terlaemen in de verte. Het is niet voor niets dat dit de naam ‘sterrenplekje’ mag dragen. Neem dus de tijd om de pracht in je op te nemen en pauzeer even op het bankje.

Kasteel Terlaemen vanaf de Bolderberg in Heusden-Zolder

Aan de Bron van de Voer

De volledige Voerstreek is met haar groene heuvels en pittoreske dorpjes eigenlijk wel romantisch te noemen. Maar de Bron van de Voer is misschien wel het ideale dromerige startpunt. Stel het je eens voor: midden in het bos, een nevel boven het water, het zonlicht dat door de bomen schijnt en zo een lichtspel op het wateroppervlak tovert en dan het smeedijzeren poortje uit de 17de eeuw. Dat klinkt als een mooi decor voor een romantisch moment, is het niet?

De Bron van de Voer in de Voerstreek

In de Franse tuinen van Alden Biesen

Het domein van Landcommanderij Alden Biesen zou zo passen in een Brits kostuumdrama. De waterburcht doemt imposant voor je op, wanneer je de laan oprijdt. Kuier door de Franse tuin met die typische kenmerken die aan Versailles doen denken en wandel door het wildere, speelsere Engelse park. In de lente staat de hoogstamboomgaard, de grootste van West-Europa, prachtig in bloei. Meer dan genoeg plekjes om een liefdesverklaring af te leggen.

De Franse tuin van Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen

Op het picknickvlonder in de Ruiterskuilen

De Ruiterskuilen zijn enkele vennen in het wandelgebied Donderslag wat dan weer deel uitmaakt van Duinengordel. Aan een van die vennen steekt vanop de oever een platform uit in het water. Het uitzicht over het water is rustgevend. Met de fiets houd je halt tussen knooppunten 37 en 38. Als je te voet wilt gaan, volg je de gele of blauwe wandellus. Geniet zowel van de stilte als van de heerlijke picknick en uiteraard ook van elkaar.

Picknickvlonder Ruiterskuilen in Duinengordel in Opglabbeek