05-06-2020

5 bijzondere plekken op het fietsroutenetwerk

Heb je binnenkort een fietstocht in Limburg op de planning staan? Dan is het misschien wel een goed idee om één van deze 6 bijzondere plekjes mee op te nemen op je route.

Fietsers 'Fietsen door de bomen' in Bosland

1. Fietsen door de Bomen in Bosland

Deze unieke fietsbeleving is een echte must-do. Begeef je in hogere sferen en fiets op tien meter hoogte door de bomen van het Pijnven in Bosland. Knooppunt 272 is waar je moet zijn.

Een man en twee kinderen 'Fietsen door het Water' in Bokrijk

2. Fietsen door het Water in Bokrijk

Recht doorheen het water fietsen zonder kletsnat te worden? Daarvoor moet je in Bokrijk aan fietsknooppunt 91 zijn. Je fietst doorheen een vijver helemaal tot aan de andere oever.

Muur met graffiti van kunstproject 'The Yard'

3. Kunstproject The Yard

In As staan op de oude sporen van de stationsite vier treinstellen die door professionele street-art kunstenaars omgetoverd werden tot kleurrijke eyecatchers. Fiets naar knooppunt 41.

 

Kunstproject 'Helmen' in Halen

4. Helmen in Halen

Langs het fietsroutenetwerk, ter hoogte van fietsknooppunt 351, in Halen, staan in het landschap 44 grote betonnen helmen opgesteld. Een herinnering aan de Duitse bezetting in de Eerste Wereldoorlog en een prachtige plek om even stil te staan.

Twee tumuli in Gingelom

5. Tumuli in Gingelom

Als je in de buurt van Gingelom fietst, kan het zijn dat je de tumuli tegenkomt. Dat zijn grafheuvels van rijke Romeinen. Het zijn opmerkelijke landmarks die je tegenkomt op de route van knooppunt 511, over 510 naar 192.