01-06-2023

4 tips voor het gezin in plezant Bosland

Welkom in Nationaal Park Bosland, de grootste speeldernis van Vlaanderen! De zomer staat voor de deur, en dit gigantische avonturenbos is de gedroomde plek voor jullie gezinsuitstap. In de natuur op ontdekking gaan of gewoon lekker dollen als een wildebras, daar wordt iedereen toch vrolijk van?

Panorama bij zonsondergang van de Lommelse Sahara

1. Bossen bij de vleet

In de groene omgeving van Nationaal Park Bosland kunnen kinderen nog echt kind zijn. Volwassenen trouwens ook. Je vindt hier een onmetelijke oppervlakte aan unieke speelbossen waar je eindeloos kan ravotten. Bouw kampen en boomhutten met takken en bladeren en haal de leukste streken uit in water en modder! Er zijn wilgenhutten om je te verstoppen, uitdagende speelelementen en avontuurlijke evenwichtsbalken en stapstenen. Ontdek hoe een rups verandert in een vlinder! Hier mag je de pijltjes volgen die je lekker van de paden doen afdwalen.

kinderen tijdens een schatzoektocht in Bosland

2. Naar schatten zoeken

Een regenboog! Een vergeten familiegeheim! De krachten van een superheld! Alle rijkdom van een stugge schipper! De bossen, heide en duinen van Nationaal Park Bosland zitten barstensvol schatten. Ben jij dapper genoeg voor een expeditie met Bostrol Bobl, Wenke Wortel, Tommy Twijgman en Kapitein Korrel? Wie de vier missies tot een goed einde weet te brengen, krijgt een leuke beloning. Voor 6 euro haal je het pakket voor de vier schatzoektochten in één van de toeristische infokantoren.

PS: vergeet je stoere plaktattoo niet te vragen!

handje met een kompas tijdens een speurtocht in Bosland

3. Spannend speuren

Krijg jij nooit genoeg van raadsels en puzzels? Dan ben jij een echte speurneus, en die kunnen we gebruiken in Nationaal Park Bosland! Voor een tocht vol actie, avontuur en amusement is er de Sahara Expeditie met Zeno de Zandloopkever in Lommel. Zijn draken, rovers en slechte tovenaars meer jouw ding? Waag je dan aan de queeste naar de Schat van Koning Leeuw! Of ga mee op zoek naar de schuilplaats van een neergestorte F16-piloot met De Crash van Kolonel Knots in Peer.

Op speurtocht in Bosland

4. Fietsen door bomen!?

Als laatste topper is er eentje van formaat, tot boven de boomtoppen zelfs! Op tien meter boven de grond zie, voel en ruik je Bosland als nooit tevoren. ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland is een onvergetelijke ervaring voor jong én oud. Deze fietsbrug in Hechtel-Eksel is maar liefst 700 meter lang en wordt gevormd door een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter. De zachte helling maakt deze fietsbeleving ook aangenaam voor minder getrainde trappers. ‘Fietsen door de Bomen’ ligt aan knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk en is toegankelijk voor fietsers, wandelaars en rolstoelgebruikers van zonsopgang tot zonsondergang.

 

gezin bij 'Fietsen door de Bomen' in Bosland