14-07-2020

4 redenen om de stroopfabriek te bezoeken

De Stroopfabriek van Borgloon werd helemaal gerestaureerd en omgevormd tot een heus fruitbelevingscentrum. We geven jou 4 redenen waarom het de moeite waard is om hier een bezoekje te brengen.

Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek in Borgloon

1. Van fruit tot stroop

In het fruitbelevingscentrum volg je de weg die het fruit aflegt vanaf het vruchtje aan de boom tot de lekkere Loonse stroop. En het heet niet voor niets een belevingscentrum. Er is namelijk voor gezorgd dat de beleving bij jong en oud zo groot mogelijk is: een zwevend pad, authentieke installaties, leerrijke modules,...

Jongen doorloopt kinderparcours in fruitbelevingscentrum Stroopfabriek in Borgloon

2. Leuk voor de kinderen

Een bezoekje aan het belevingscentrum kan zeker ook met de kinderen. Op het kinderparcours maken ze spelenderwijs kennis met alles rond fruit en de verwerking ervan. Een leuke tip voor een dagje uit tijdens de zomervakantie. 

Doorkijkkerkje 'Reading between the lines' van Gijs Van Vaerenbergh

3. Fietsen in de buurt

Het fruitbelevingscentrum ligt vlak naast het fietsroutenetwerk. Ideaal dus om een bezoek te combineren met een fietstocht langs de 7 spraakmakende kunstwerken van het ‘PIT’-project. Stuk voor stuk pareltjes die verborgen liggen in het Loonse landschap.

De abdij Mariënlof in Borgloon

4. Wandelen door verborgen moois

Start vanaf het fruitbelevingscentrum met de wandeling 'Verborgen moois Mariënlof'. Deze wandeling ligt in een cultuurhistorisch beschermd landschap. In Kerniel heb je een schitterend uitzicht op de vallei en abdij Mariënlof.