16-07-2020

4 manieren om Bruegel te ontdekken

Is Bruegel in Peer geboren? Wie weet! Wat wel zeker is, is dat het mooie Peer een inspiratiebron voor zijn kunst was. In dit Bruegeljaar willen we jou laten kennismaken met deze schilder met deze vier tips.

Bruegel op bezoek: de vele gezichten van de meester

450 jaar geleden na zijn overlijden spreken zijn werken nog steeds tot de verbeelding. 27 authentieke gravures van Bruegel zullen van 7 juni tot en met 14 juli in 't Poorthuis in Peer tentoongesteld worden. 

Twee personen bekijken een infobord langs de Bruegelfietsroute in Peer

Fiets in het spoor van Bruegel

En ontdek zo waar hij zijn inspiratie vandaan haalde. De schilderachtige decors die je tijdens deze fietstocht tegenkomt, zijn nog net zo mooi als toen. Je hebt de keuze of je 25 of 39 kilometer wilt fietsen en onderweg zie je acht reproducties van de Vlaamse Meester. 

Het Bruegelmuseum in Peer

Bewonder alle schilderijen van Bruegel!

De originele schilderijen zijn verspreid over de hele wereld. Maar in het Bruegelhuis kan je de reproducties van alle schilderijen op ware grootte bewonderen. Een documentaire verklapt je of Bruegel echt in Peer geboren is. Dan is die vraag ook meteen van de baan.
 

Twee kinderen in het Bruegelmuseum in Peer

Zoek en vind Bruegel met de kinderen

Bruegel laat zich niet zo gemakkelijk vinden. Ook niet in zijn eigen museum. Maar samen met je kinderen moet het wel lukken. Deze familiezoektocht zit boordevol toffe doe-activiteiten.