Bilzen Bloeit…en zeker in april. Wanneer het bloesemtijd is. En als je dan in het hart van de fruitstreek ligt, dan hoef je niet ver te gaan om die bloesems te zien. Met deze 6 tips haal je alles uit je weekendje in Bilzen.

Bloesems in de avond

Overdag ga je waarschijnlijk fietsen door de bloesems, maar heb je ook ‘s avonds al eens door de bloesems gezworven, wanneer de zon ondergaat en alles mysterieuzer is? Dat is toch ongelooflijk sfeervol! Als je deze unieke wandeling doorheen de hoogstamboomgaarden rond Alden Biesen wilt meemaken, schrijf je je best tijdig in.

Hoe ontstaat fruit?

Weten kinderen nog waar fruit vandaan komt? Hoe lang het duurt voordat een appel geplukt kan worden? Aan de hand van allerlei verhalen komen kinderen te weten hoe fruit geboren wordt. En uiteraard start alles met de bloesems aan de bomen. Reserveer je plekje voor deze tocht!

Duurzaam door de bloesems

Laat je auto staan wanneer je de streek wilt verkennen. Ga voor een duurzamer vervoer zoals de fiets of…waarom niet een groen wagentje? Met de Bilzerse groene wagentjes rijd je in alle rust rond zonder dat je een inspanning moet leveren. En je bent ook nog eens respectvol voor de natuur rondom jou.

Terrasje tussen de bloemen

Iedereen weet dat je tijdens een wandel- of fietstocht best een pauze inlast. In Bilzen kan dat op het pop-up bloesemterras iedere zaterdag in april. Een frisse pint, een originele cocktail, bruisende limonade,… Ga ook zeker even over het nabijgelegen vlonderpad, toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Instappen allemaal!

Want het bloesemtreintje vertrekt over 5 minuten. Even geen zin meer om te wandelen of te fietsen? Stap dan aan boord van het bloesemtreintje. Deze rijdt iedere zondag van april aan een relaxed tempo door de prachtige bloesems van Haspengouw.

Een kasteel zoals in de sprookjes

Het kasteel van Alden Biesen is sowieso al een prachtige plek, maar wanneer de fruitbomen dan ook nog eens in bloei staan, is het bijna magisch om er rond te lopen. Kies je favoriete locatie: het Engelse park, het vlonderpad of de weide aan het Apostelhuis. Allemaal gelegen midden tussen de bloesems zodat je ze ten volle kan bewonderen. Een absolute aanrader!