Picknicken is zo leuk. Gezellig ergens een dekentje uitspreiden over het gras met een mand vol lekkers. Heerlijk toch! In Limburg picknick je op de meest bijzondere plekken.

Genk heeft enkele pareltjes van picknickplaatsen. Corpus is er zo al eentje. Niet zomaar een picknickbank, maar een heus kunstwerk gemaakt door Will Beckers. Ideaal als start, tussenstop of einde van een wandeling in de bossen van Kattevennen. Camp Carré in het Molenvijverpark ziet er heel stijlvol uit. De designtafels en -banken zitten super comfortabel en er is zelfs plaats voor een barbecue.

corpus

In Houthalen-Helchteren is het aangenaam picknicken op een reuzeboombank, op een picknickvlonder in het riet of op één van de kleurrijke kunstsofa’s. Benieuwd geworden? Domein Kelchterhoef is de place to be.

picknick kelchterhoef

Als je gaat picknicken in een speelbos kan het niet anders dat zelfs de picknicktafels plezant zijn. Racen met kriebelbeestjes, speuren naar sporen of je eigen muziek maken, de tafels langs de blauwe wandelroute in de Lommelse Sahara zorgen voor een lunch vol fun.

speelpicknicktafels

Je kan uiteraard gewoon een gezellig plekje in het gras uitzoeken, dat is ook leuk, maar als je echt voor de ultieme picknick wilt gaan, beklim dan de Avonturenberg en zet je neer op de top. Van een uitzicht gesproken! En als je niet zelf je picknickmand wilt klaarmaken, dan staan de mensen van Whatz Hap voor je klaar om dit voor je te doen.

picknicken in beringen

Wandel via een kronkelend vlonderpad tot in het midden van de hoogstamboomgaard van Alden Biesen. Hier vind je enkele stijlvolle lounge-elementen die een extra toets geven aan je picknick. Ook hier is het mogelijk om een picknick te bestellen. Je krijgt dan enkele streekeigen producten op je bord.

alden biesen

Ook nog dit…unieke picknickarrangementen

Wandel in de sporen van een herder en zijn kudde schapen en stop onderweg voor een heerlijke picknick. Te reserveren vanaf 4 personen.

In Bocholt kan je hangen, letterlijk. Huur een hangmat en bestel een gevulde picknickmand om een middag te genieten van de rust en stilte. Het picknickarrangement aan de Luysmolen is al beschikbaar voor 2 personen.

 

Hoogtepunten

Corpus: Picknickplaats Kattevennen

Limburgse Kempen

Camp Carré - Picknickplek Molenvijverpark

Limburgse Kempen

Picknicken @ Houthalen-Helchteren

Limburgse Kempen

Bosland: speelpicknicktafels Lommelse Sahara

Limburgse Kempen

Zalig picknicken in Beringen

Limburgse Kempen

Picknickwandeling met de herder en zijn schapen

Limburgse Kempen

Zalig picknicken in Beringen

BERINGEN (KOERSEL)
Niets zo zalig als een lekkere picknick. Een mooi plekje, een rijkelijk gevulde mand en goed gezelschap. Genieten toch? Het gezelschap moet je zelf zorgen, met de rest helpen we graag een handje.

Heel wat mooie plekjes in Beringen om te picknicken. Wat dacht je van boven op de Avonturenberg? Over 'picknick with a view' gesproken... Zoek je het liever onder de bomen, dan moet je naar het Park van de Directeur. Of het Kioskplein, het mooiste plein van Limburg omringd door charmante citéhuisjes.
Voor wie graag een wandeling of fietstocht combineert met een picknick zijn er de recreatiedomeinen De Paalse Plas en 't Fonteintje. Het ene is aan het water, het andere in een bosrijke omgeving met kilometers wandelwegen.

De rijkelijk gevulde picknickmand kan je zelf voorzien of je laat het aan ons over. Wij hebben enkele picknickmanden voor je samengesteld. Je kan ze reserveren (+32 11 42 45 01) en afhalen bij Whatz Hap (Kioskplein 25, 3582 Beringen).

Winterpicknick: thermos met 0,5 liter warme chocomelk of koffie, 0,5 liter vers fruitsap, 2 croissants, bruin brood en broodjes, beleg en smeersel, quiche met brie en breydelspek, broodje omelet, mini worstenbroodje, chocolade muffin

Zomerpicknick: thermos 0,5 liter koffie, 0,5 liter vers fruitsap, 2 croissants en diverse broodjes, 2 mini, wraps, mediterraanse quiche, yoghurt en vers fruit, gekookt eitje, beleg en smeersel,chocolademuffin

KIDS-picknick: suprisedrink, 0,5 liter vers fruitsap, 2 mini chocoladebroodjes, 2 mini worstenbroodjes, gekookt eitje, croissantje met kaas, boke met confituur, chocolademuffin
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis