We vroegen aan onze Limbassadeurs of zij lekkere recepten om asperges klaar te maken hadden. En ja hoor, we hebben heel wat smakelijke tips binnen gekregen.

Het recept van Gerlind voor 4 personen doet je honger krijgen

  • 20 witte asperges
  • 5 lente pijp-ajuintjes
  • 1 grote rode paprika
  • 2 wortels
  • 1 kleine courgette
  • 6 rijpe tomaten
  • 450 gram champignons
  1. Snijd de groenten in stukjes.
  2. Stoof op een zacht vuur de lente-pijpajuintjes met de stukjes rode paprika, wortel en courgette.
  3. Voeg de vers gepelde tomaten (in kleine stukjes gesneden) en champignons toe samen met de stukjes asperge.
  4. Laat alles samen sudderen op een zacht vuur voor zeker 20 á 25 minuten.
  5. Kruid af met peper, zout en Italiaanse pastakruiden.
  6. Serveer met pasta (speltpasta is een lekkere variant).

Asperge recept 1


Wim eet zijn asperges dan weer het liefst traditioneel met een hardgekookt eitje, Parmaham en gesmolten goei boter. De Jambrouwerij brengt aan dit recept een verrassende toets door de boter te vervangen door een marmelade (ja, echt!).

Wat je hiervoor nodig hebt:

  • 4 eetlepels marmelade (citroen, limoen of sinaasappel kan allemaal)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels mayonaise
  • zout en peper

Doe alle ingrediënten in een leeg jampotje en schud alles goed door elkaar. Serveer de ‘saus’ in een klein weckpotjes of schenkkannetje.

marmelade asperges

Smakelijk!

Wil jij ook de leukste tips met ons delen? Word een Limbassadeur.