Jong Keukengeweld, dat zijn jonge topchefs van nog geen 35 jaar oud die wel fenomenaal goed kunnen koken. Dankzij onze Jong Keukengeweld-chefs beleven jongeren van 18 tot en met 30 jaar topgastronomie aan een zeer voordelige prijs. In de maanden maart en oktober betalen zij 59 euro voor een driegangenmenu. Ook wanneer je niet tot die leeftijdscategorie behoort zijn deze restaurants om duimen en vingers bij af te likken. In 2023 staan er maar liefst 10 Limburgse topchefs op de lijst.

1. Jo Grootaers van Alter

Jo Grootaers was eerder al 'Jonge Topchef van Vlaanderen' en brengt in sterrenrestaurant Alter in Tongeren inventieve en pure gerechten met marktverse producten in atypische combinaties.

Meer over restaurant Alter

2. Menno Schellingen van Klost'r

Menno Schellingen is nog niet zo lang chef. Iin restaurant Klost'r in Riemst zet hij toch al pure smaken en zoveel mogelijk lokale producten op tafel.

Meer over restaurant Klost'r

3. Arne Beirinckx van De Kwizien

Chef Arne Beirinckx houdt ervan om creatieve gerechten te serveren. Je proeft van zijn creaties in restaurant De Kwizien in Hasselt.

Meer over restaurant De Kwizien

4. Frederik Cornelis van Marsnil

Frederik hanteert in zijn keuken de ‘rechttoe-rechtaan’-principes. In restaurant Marsnil in Heers overgiet hij de Belgische keuken met de typisch Haspengouwse smaken en snuifjes.

Meer over restaurant Marsnil

Food photography van een gerecht in restaurant Marsnil in Heers

5. Bert Brouwers van Stad 10

Franse gastronomie met wereldse invloeden, dat is de verfijnde keuken van Stad 10 in Hamont-Achel. Het adres is gemakkelijk te onthouden: Stad 10.

Meer over restaurant Stad 10

6. Tom Bollen van Taratata

Restaurant Taratata in Hasselt staat voor heerlijke no-nonsense gastronomie. Chef Tom Bollen verwent zijn gasten met smakelijke en eigenzinnige bereidingen.

Meer over restaurant Taratata

7. Celine Bleys van NYDE

De enige vrouwelijke chef in het gezelschap: Celine Bleys bereidt met veel passie een menu met zorgvuldig geselecteerde lokale producten in restaurant NYDE te Borgloon.

Meer over restaurant NYDE

Het interieur van restaurant NYDE in Borgloon

8. Bo Frei van Gusto

Een gastronomisch concept van een hedendaagse keuken met wereldse invloeden, uitgevoerd onder leiding van chef Bo Frei: dat is restaurant Gusto in Genk.

Meer over restaurant Gusto

9. Ruben Aendekerk van Food Emotions

De sfeer van de open keuken en het enthousiaste team maken dat lunchen in Food Emotions in Hamont-Achel meer is dan honger stillen: het is ontdekken, proeven, beleven,  ...

Meer over restaurant Food Emotions

10. Laurens Snykers van Leeuw

In restaurant Leeuw in Hasselt geniet je van een keuken waarin klassieke gerechten een persoonlijke toets krijgen. Uitzonderlijke smaakcombinaties gecombineerd met een easy going atmosphere én het eigenzinnige karakter van chef-kok Laurens.

Meer over restaurant Leeuw

Mensen genieten op het terras van restaurant Food Emotions in Hamont-Achel

Wil je meer weten over Jong Keukengeweld zelf? Ga naar jongkeukengeweld.be