Jong Keukengeweld, dat zijn jonge topchefs van nog geen 35 jaar oud die wel fenomenaal goed kunnen koken. Dankzij onze Jong Keukengeweld-chefs beleven jongeren van 18 tot en met 30 jaar topgastronomie aan een zeer voordelige prijs. In de maanden maart en oktober betalen zij 59 euro voor een driegangenmenu. Ook wanneer je niet tot die leeftijdscategorie behoort zijn deze restaurants om duimen en vingers bij af te likken. In 2023 staan er maar liefst 10 Limburgse topchefs op de lijst.
1. Jo Grootaers van Alter
Jo Grootaers was eerder al 'Jonge Topchef van Vlaanderen' en brengt in sterrenrestaurant Alter in Tongeren inventieve en pure gerechten met marktverse producten in atypische combinaties.
2. Menno Schellingen van Klost'r
Menno Schellingen is nog niet zo lang chef. Iin restaurant Klost'r in Riemst zet hij toch al pure smaken en zoveel mogelijk lokale producten op tafel.
3. Arne Beirinckx van De Kwizien
Chef Arne Beirinckx houdt ervan om creatieve gerechten te serveren. Je proeft van zijn creaties in restaurant De Kwizien in Hasselt.
Meer over restaurant De Kwizien
4. Frederik Cornelis van Marsnil
Frederik hanteert in zijn keuken de ‘rechttoe-rechtaan’-principes. In restaurant Marsnil in Heers overgiet hij de Belgische keuken met de typisch Haspengouwse smaken en snuifjes.
5. Bert Brouwers van Stad 10
Franse gastronomie met wereldse invloeden, dat is de verfijnde keuken van Stad 10 in Hamont-Achel. Het adres is gemakkelijk te onthouden: Stad 10.
6. Tom Bollen van Taratata
Restaurant Taratata in Hasselt staat voor heerlijke no-nonsense gastronomie. Chef Tom Bollen verwent zijn gasten met smakelijke en eigenzinnige bereidingen.
7. Celine Bleys van NYDE
De enige vrouwelijke chef in het gezelschap: Celine Bleys bereidt met veel passie een menu met zorgvuldig geselecteerde lokale producten in restaurant NYDE te Borgloon.
8. Bo Frei van Gusto
Een gastronomisch concept van een hedendaagse keuken met wereldse invloeden, uitgevoerd onder leiding van chef Bo Frei: dat is restaurant Gusto in Genk.
9. Ruben Aendekerk van Food Emotions
De sfeer van de open keuken en het enthousiaste team maken dat lunchen in Food Emotions in Hamont-Achel meer is dan honger stillen: het is ontdekken, proeven, beleven, ...
Meer over restaurant Food Emotions
10. Laurens Snykers van Leeuw
In restaurant Leeuw in Hasselt geniet je van een keuken waarin klassieke gerechten een persoonlijke toets krijgen. Uitzonderlijke smaakcombinaties gecombineerd met een easy going atmosphere én het eigenzinnige karakter van chef-kok Laurens.
Wil je meer weten over Jong Keukengeweld zelf? Ga naar jongkeukengeweld.be