Het enige Nationale Park van België ligt in Limburg: Nationaal Park Hoge Kempen. Je kan er urenlang wandelen door verschillende landschappen en aan iedere toegangspoort is er een extra beleving. Deze 9 adresjes liggen allen op korte afstand van het park.

1. Mardaga

Mardaga is een boutique hotel in As, recht tegenover Nationaal Park Hoge Kempen. Dichterbij kan eigenlijk niet. Vanaf hier fiets of wandel je meteen de natuur in. De uitkijktoren van As ligt op 250 meter van het hotel. 's Avonds steek je dan weer je voeten onder tafel in het gastronomisch restaurant.

2. Hotel ZUID

Hotel ZUID ligt in het groene gedeelte van Genk en is zowel de uitvalsbasis voor een dagje in de stad als voor een trektocht door de natuur. De toegangspoort Kattevennen ligt op slechts 2,5 km van het hotel. Ook de toegangspoort Lieteberg is met 6,5 km niet zo onoverkomelijk ver. Je kan dus een flink gebied verkennen.

3. Zavelbos

Op 5 km van het Nationaal Park ligt camping Zavelbos. Ingesloten door bossen en vennen kan je niet méér in het groen logeren. Een leuke plek om ongedwongen van de natuur en de Limburgse rust te genieten. Voor dat moment dat je toch iets actiever wilt doen, zijn er talrijke wandel- en fietsroutes die aan de camping starten.

4. Het Vuchterhof

In B&B Het Vuchterhof zit je dan weer aan een heel ander deel van het Nationaal Park. Het thuisgevoel staat centraal in deze B&B in een charmante vierkantshoeve. Na nog geen 4 km wandelen ben je zowel aan de toegangspoort Connecterra als aan Maasmechelen Village. Shoppen of wandelen? Waarom zou je kiezen!

5. Terhills

Het prachtige Terhills Hotel ligt op een boogscheut (550 meter) van de hoofdtoegangspoort Connecterra, waar je het mooiste panorama van België hebt. En we zullen maar niet te luid zeggen hoe dichtbij Maasmechelen Village is. Nog geen 100 meter wandelen. Het hotel zelf heeft een mooie Franse tuin om in rond te struinen.

6. Vakantiehuis Fabiola

Vakantiehuis Fabiola ligt letterlijk aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen. Zowel groepen als gezinnen zijn hier heel erg welkom. Bijzondere aandacht hier gaat uit naar kinderen en jongeren met een fysieke of mentale beperking. Want vakantie is dus echt wel voor iedereen.

7. 't Dorpshuys

Op de grens tussen Maasland en Nationaal Park Hoge Kempen, vind je het charmante en comfortabele ’t Dorpshuys. Krijg je er geen genoeg van, dan is ook nog het natuurgebied van de Duinengordel heel nabijgelegen. Pas maar op voor een overdosis aan natuur. Als erkend fietslogies is dit het ideale startpunt voor je fietsweekend.

8. Holiday Suites

Ontwaak je midden in de natuur. Vakantiepark Holiday Suites ligt midden in het domein van Hengelhoef. Hier kan je dus al wel de nodige wandelkilometers in het groen maken. En als je dan even op de fiets springt, ben je binnen het halfuur aan toegangspoort Kattevennen waar je, naast nog meer wandelen, kan minigolfen of naar de sterren kijken in de Cosmodrome. 

9. Mooi Zutendaal

Vakantiepark Mooi Zutendaal ligt aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen. Na een stevige wandeling relax je in de privésauna, jacuzzi of stoomcabine. Kinderen spelen tot ze moe zijn in het klimbos. Toegangspoort Lieteberg ligt ook hier weer niet veraf voor wie het Blotevoetenpad toch echt eens wil uitproberen.