Voor een zomer vol fun moet je in Beringen zijn. Zonnebril op, voeten in het zand,...deze 7 tips zorgen voor het échte vakantiegevoel.

1. 'be-MINE Summer'

'be-MINE Summer' is een gloednieuw zomerconcept op, je raad het al, be-MINE. Een kids-proof zomerbar met lekkere snacks en gezellige thema-avonden. Van 12 tot 21 juli is dit the place to be, dagelijks van 13 tot 22 uur. Op vrijdag en zaterdag gaan we door tot middernacht.

Campagnebeeld van be-MINE Summer in Beringen

2. Mijnzondagen

Een uitstap waarbij je je amuseert én tegelijkertijd ook nog iets bijleert? Tijdens de Mijnzondagen word je zelf mijnwerker voor een dag. Samen met een gids treed je in de voetsporen van de mijnwerkers door de mijngebouwen en naar de ondergrond. Spannend!

Meisje verkleed als mijnwerker tijdens Mijnzondagen in be-MINE

3. Snorkelen en duiken in Todi

Kijk je ogen uit van op het droge of ga zelf het water in bij Todi. Duik of snorkel tussen meer dan 3000 tropische zoetwatervissen en unieke onderwaterelementen. Niet zo een waterrat? Bezoek dan de Aquarium View en bewonder de magische onderwaterwereld.

Onderwaterbeeld in Todi in be-MINE te Beringen

4. Met de gids op pad

Nog tot en met oktober kan je elke laatste zondag van de maand be-MINE met een gids ontdekken. Je bezoekt de attracties, kijkt naar het verleden en de toekomst. Op het einde van de tocht heb je een totaalbeeld van deze grootste erfgoedsite van Vlaanderen.

Luchtbeeld van be-MINE te Beringen

5. Tijd voor een frisse duik in Sportoase

Leef je uit op de glijbanen met lichteffecten en in het recreatiebad met verschillende speelelementen. Het peuter- en kleuterbad met lekker warm water is er voor de allerkleinsten. Rond het buitenbad is het zalig zonnen.

Zwemmers in Sportoase be-MINE te Beringen

6. De Avonturenberg op

Klimmen, klauteren en ontdekken op de Avonturenberg. Tussen een bos van 1600 palen bereik je via het touwenparcours, reuzetrappen en wandelpaden de top van de terril. Daar wacht je een zalig uitzicht.

Kinderen spelen op Avonturenberg bij be-MINE te Beringen

7. Festivalkoorts met Paal op Stelten

De beste poptunes, ninetiesbeats en rockriffs, die vind je op Paal op Stelten op 2, 3 en 4 augustus. Headliners op zondag zijn Milow, Laura Tesoro, Lil’ Kleine en Killer Queen. Zaterdag zijn M.I.K.E. PUSH, Pat Krimson en Michael Schack de grote namen.

Podium met publiek tijdens festival 'Paal op Stelten'

Zien we jou deze zomer in Beringen?