Limburg is door de prachtige natuur en het afwisselende landschap een droom voor mountainbikers. In het Nationaal Park cross je door de bossen terwijl je in de Duinengordel door het mulle zand trapt. Of je nu een beginner bent of al wat MTB-kilometers in de benen hebt, op de Limburgse mountainbikenetwerken is iedereen welkom.

Groep vrienden aan het mountainbiken op het netwerk van Midden-Limburg

1. Mountainbikenetwerk Midden-Limburg

Het mountainbikenetwerk bestaat uit drie afzonderlijke routes en biedt een rijke afwisseling tussen bosrijke gebieden, prachtige heidelandschappen, weiden en vennen.

Gezin op mountainbikes op mountainbikenetwerk West-Limburg

2. Mountainbikenetwerk West-Limburg

Het netwerkt strekt zich uit over Leopoldsburg, Beringen, Lummen en Heusden-Zolder en omvat 134km. Je kan hier ook de verbinding maken met het netwerk van Midden-Limburg.

Koppel op mountainbikes in Bosland

3. Mountainbikenetwerk Noord-Limburg

Dit mountainbikenetwerk loopt door Bosland. Maar liefst 270 kilometer aan routes in de bossen van het Pijnven en de Sahara over een gevarieerd terrein.

Mountainbiker onder de modder in Nationaal Park Hoge Kempen

4. Mountainbikenetwerk Nationaal Park

Het mountainbikenetwerk in het Nationaal Park Hoge Kempen doorkruist een uniek natuurgebied van 57 km┬▓ dat voornamelijk uit naaldbossen bestaat.

Twee mountainbikers op de zandpaden van Duinengordel

5. Mountainbikenetwerk Duinengordel

Mountainbiken in Duinengordel kan via twee lussen die je rond de Oudsberg en Solterheide leiden. Het totale parcours is 40 kilometer lang. Het netwerk sluit aan op het netwerk van het Nationaal Park.

Mountainbiker daalt af over rotsen op het mountainbikeparcours van be-MINE in Beringen

6. Mountainbikeparcours Avonturenberg be-MINE

Het mountainbikeparcours op de Avonturenberg op be-MINE bestaat uit twee routes en daagt je uit op de technische hindernissen en een skillpark.

Mountainbikers fietsen langs een rustbank op het mountainbikenetwerk Euregio

7. Mountainbikenetwerk Euregio

Dit zijn zeven grensoverschrijdende routes door de Voerstreek, Belgisch- en Nederlands Limburg en Luik. Niet iedere route is even gemakkelijk.