Vanaf half augustus staat de heide weer in bloei. Het moment dus om naar de Teut te trekken. Waarom? Wij geven je 6 redenen.

 

1. Natuurwandeling 'Op de purp'ren hei'

Aan het eind van de zomer kleurt de Teut paars van de bloeiende heide. Ga op pad met een ervaren natuurgids en ontdek hoe de heide eeuwenlang het landschap hier gedomineerd heeft.

 

2. Beleef de prehistorie

Op 14 en 15 september komt de prehistorie tot leven op en rond camping Holsteenbron. Leer spinnen en weven, amuletten en prehistorische rotsschilderingen maken, vuur maken met stenen en zwammen, graan malen en koekjes bakken en nog zoveel meer. 

 

3. Natuurwandeling 'In het spoor van de rendierjagers'

Treed in de voetsporen van de rendierjagers die hier meer dan 10 000 jaar geleden regelmatig verbleven en maak kennis met de prehistorische boeren die op de Holsteen hun bijlen bewerkten. 

 

 

4. TVL Wandelrally

Klaar voor een plezante ontdekkingstocht voor heel de familie in natuurgebied de Teut? Doe dan de TVL Wandelrally. Haal je formulier bij Toerisme Zonhoven of TV Limburg en win één van de leuke prijzen.

 

5. Kunst in de etalage

Na een stevige wandel-, fiets- of ruitertocht is er niets zo heerlijk dan zalig na te genieten op een heerlijk terrasje. Het centrum van Zonhoven nodigt je uit om een vleugje cultuur mee te pikken tijdens 'Kunst in de etalage'.

6. Op welke manier verken jij de heide?

Dit gevarieerde landschap nodigt uit tot een sportieve verkenning. En of je nu te voet, met de fiets, mountainbike of te paard op pad gaat, genieten doe je zeker in de bloeiende heide!