In Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen, is heel wat te doen. Vink zeker deze 6 activiteiten van je lijstje af!

 

Meer dan 400 km wandelen

Niet in één keer natuurlijk. Maar op het spiksplinternieuwe Bosland-wandelnetwerk door Hechtel-Eksel, Lommel, Pelt en Peer rijg je de ene tocht na de andere. Je wandelt door de bekende wandelgebieden én door nieuw te ontdekken plekjes. Waar wacht je nog op?
 

 

Vind de schat

Bosland is een mysterieus land waar altijd iets gaande is. Kapitein Korrel, Wenke Wortel, Tommy Twijgman en Bostrol Bobl hebben een missie voor je. Volbreng ze alle vier, ontrafel de geheimen en ontvang een leuke beloning.
 

 

Dwars door de Sahara

De Lommelse Sahara weliswaar! Een miniatuurwoestijn omgeven door helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. Het toppunt? Dat is letterlijk en figuurlijk de hoge uitkijktoren van waar je een mooi zicht hebt op de omliggende natuur.
 

 

Moet er nog water zijn?

Resterheide is een natuurgebied vol vijvers. Op de droge oevers zijn vijf wandelingen uitgetekend, drie hiervan speciaal op maat voor kinderen. Onderweg kom je verschillende speelelementen tegen en in de vijver woont het monster Wazdeddo.
 

 

Hang het moddervarken uit

Ga op stap in het schilderachtige landschap van het wandelgebied Dommelvallei-Heesakkerpark. Diep in het bos ligt een speellandschap. Het is hier toegelaten om je vuil te maken. Vergeet bij mooi weer ook zeker niet je picknick mee te nemen!
 

 

De ultieme bosbeleving

Pijnven is de ‘place to be’ als je op zoek bent naar de ultieme bosbeleving. Kinderen ravotten in het speelbos en de speelweiden, ouders wandelen door het bos of proberen het nieuwe Disc Golf eens uit en collega’s houden een meeting in The Treehouse. Voor ieder wat wils en meer!