Naar een museum gaan: voor de meeste kinderen klinkt dit als een saaie uitstap. Ze zullen snel van gedachten veranderen in deze 5 musea.

 

1. Gallo-Romeins Museum

Iets bijleren wordt nog leuker door de animaties en interactives in de permanente tentoonstelling. Kinderen luisteren naar de verhalen van Bob De Graver of gaan mee op speurtocht met Ward.

 

2. Cosmodrome

Je ticket voor een ruimtereis. Ga mee naar het absolute begin van het heelal en reis door de evolutie van de kosmos. Je mag ook zelf door een grote telescoop naar de hemel staren.

 

3. Bokrijk

In Openluchtmuseum Bokrijk komen de personages van 1913 terug tot leven. Of laat je terugvoeren naar de turbulente jaren 60. Weten kinderen nog hoe een telefoon er toen uitzag?

 

4. Mijnmuseum

Het Mijnmuseum in Beringen vertelt  over het leven van de mijnwerkers. Tijdens de Mijnzondagen neemt een ex-mijnwerker je mee op pad. Maar eerst doe je een overall aan en zet je een helm op.

 

5. Regionaal Archeologisch Museum

Archeologie leuk gemaakt! Maak zelf een pijl of koperen ring. Ridders in spe trekken een maliënkolder aan. Aan fantasie geen gebrek in de ontdekkingskamer van het Regionaal Archeologisch Museum.

Hoogtepunten

Gallo-Romeins Museum

Haspengouw

Je ticket voor een ruimtereis

Limburgse Kempen

Bokrijk

Limburgse Kempen

Mijnmuseum

Limburgse Kempen

Regionaal Archeologisch Museum - ontdekkingskamer voor kids

Maasland

Bokrijk

GENK
Benieuwd waar onze huidige gebruiken vandaan komen? En hoe het verleden onze toekomst inspireert? Je ontdekt het in het Openluchtmuseum Bokrijk.

Met BKRK ‘bokrijk brandmerkt’ vertelt Bokrijk in het museumdeel Kempen een verhaal over vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen. Na de kunst van het brood bakken, stond in 2018 textiel in de kijker. Vanaf 6 april 2019 pakt Bokrijk uit met de expo ‘De Wereld van Bruegel’. Deze interactieve Bruegelexpo legt de link tussen de schilder Pieter Bruegel en het Openluchtmuseum Bokrijk op een verrassende manier bloot. Waan je midden in een schilderij van de Vlaamse Meester op het Bruegelparcours en ontdek hoe actueel zijn werk vandaag nog steeds is.
In museumdeel Haspengouw keer je terug naar het jaar 1913. Acteurs kruipen in de huid van de dorpsbewoners en laten je het leven op het Vlaamse platteland aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog ervaren. Ook 'De sixties' komen helemaal tot leven. Van een typisch kapsalon uit de jaren '60 tot iconische platenhoezen en unieke collectiestukken. Je beleeft het in een expo vol interactiviteit in museumdeel 'De sixties'! Tot slot worden met de restauratiecampagne '120 tegen 2021' alle 120+ gebouwen in het museum gerestaureerd, een unieke ervaring die je als bezoeker elke dag van op de eerste rij live kan meevolgen.

Het Openluchtmuseum ligt in een 550 hectare groot park, een droom voor wandelaars en fietsers. Als wandelaar kan je kiezen uit een van de vijf uitgestippelde routes in het vijvergebied De Wijers. Ben je eerder een fietser? Dat komt goed uit, want Bokrijk ligt op de knooppunten 71 , 91 en 92 van het Limburgse fietsroutenetwerk. Aan knooppunt 91 kan je zelfs fietsen door het water: je ziet, voelt, ruikt het water en raakt het zelfs aan … zonder een nat pak te krijgen. Of bezoek het Arboretum met een unieke planten- en bomencollectie. Je vindt er onder andere diverse soorten magnolia's en azalea's en een prachtige collectie bamboe, eiken en beuken terug. Tot slot leven ki
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis