Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent dat men zich in Haspengouw klaarmaakt voor het hoogtepunt van het jaar: de bloesems! Het prachtige Bilzen ligt in het hart van deze fruitstreek en komt in de lente helemaal tot bloei. Wij geven jou 5 redenen om Bilzen deze lente een bezoek te brengen.

1. Sunrise concert met Scala

Op zondag 26 april is de bloeiende hoogstamboomgaard van Alden Biesen (uniek in West-Europa!) het decor voor een indrukwekkend concert in open lucht van het dameskoor Scala. En dat op de vroege ochtend wanneer de dauw en de zonsopgang de omgeving iets magisch geven. Het concert start om 6 uur ’s morgens, maar je kan je al vanaf halfzes aanmelden zodat je ook nog van het ontbijt kunt genieten. Tickets bestel je via de website van Visit Bilzen.

Hoogstamboomgaard bij Alden Biesen te Bilzen

2. Door de bloesems met groene wagentjes

Zoef door Haspengouw met de groene wagentjes van Bilzen. Deze wagentjes worden elektrisch aangedreven. Dat is goed voor het milieu en heerlijk rustig. Er is plaats voor vier personen en je kan het wagentje al huren vanaf 30 euro. Dat is nog eens een originele, rustige en comfortabele manier om langs de bloesems te rijden. Startpunt is Alden Biesen en daar kan je ook meteen een leuke picknick voor onderweg reserveren.

Een groen wagentje rijdt door een hoogstamboomgaard nabij Bilzen

3. Bloesemnacht

Alsof de bloeiende fruitbomen zo al niet mooi genoeg zijn, krijgen ze tijdens de Bloesemnacht nog meer sfeer. Op 17 en 18 april wandel je ’s avonds, in het donker, door de verlichte boomgaarden van Alden Biesen. Dit is een beleving die je niet mag missen. De bloesems staan letterlijk in de spotlights en langs het pad staan gezellige kaarsen en vuurkorven. Je reserveert dit best op voorhand, want deze wandelingen zouden wel eens heel snel uitverkocht kunnen geraken.

Nachtelijk bloesemlandschap bij Alden Biesen te Bilzen

4. Bloesemwandelen met de kinderen

Loes Bloesem en Mr. B zijn de personages die je kleuter meenemen op een verhalentocht doorheen de bloesems van Alden Biesen. Ze komen alles te weten over die bloemetjes aan de bomen en hoe fruit precies ontstaat. Deze wandeling van 2,5 km is op maat voor kinderen jonger dan zes jaar. Oudere kinderen tot twaalf jaar gaan dan weer op fruitspeurtocht in de boomgaard. Lossen ze de fruitige vragen juist op? Dan maken ze kans op een leuke prijs!

Een verteller tijdens de verhalentocht doorheen de bloesems van Alden Biesen te Bilzen

5. Uitblazen op het Bloesemterras

Wat is er nou leuker dan tijdens je wandel- of fietstocht door de bloesems even uit te rusten op een zonovergoten terras? Niets toch. Het Bilzerse Bloesemterras ligt midden in de idyllische hoogstamboomgaard van Alden Biesen. In april kan je hier iedere dag terecht voor je welverdiende rustpauze. Volledig omgeven door de bloesems, geniet je van een hapje of drankje. Het mooie uitzicht krijg je er zo bij.

Het Bilzerse Bloesemterras in een hoogstamboombaard van Alden Biesen te Bilzen

Nog meer Bilzen Bloeit

Uiteraard is er nog veel meer te doen in Bilzen tijdens de bloesemmaand. Pak bijvoorbeeld je viervoeter mee op de hondenwandeling of stap aan boord van het bloesemtreintje. Neem dus zeker een kijkje op de website van Visit Bilzen om alles uit jouw bloesembezoek te halen.

 

HasHotel