Geniet van de herfstpracht in Houthalen-Helchteren. Ga voor een heerlijke herfstwandeling of kleurrijke fietstocht door bossen en langs vijvers. Bij kasteelbrouwerij Ter Dolen laat je je omdopen tot echte abdijbierkenner. Lees hier vijf niet te missen activiteiten.

Kastanjes rapen in Kelchterhoef

Oktober is dé kastanjemaand. Tijdens een wandeling door de mooie Kastanjedreef van Domein Kelchterhoef kan je naar hartenlust tamme kastanjes rapen. Eet ze op tijdens je wandeling of neem ze mee naar huis om te poffen en andere lekkere gerechtjes mee te maken. Je gebruikt ze zelfs als leuke herfstdecoratie op tafel!

kastanjes rapen in houthalen

Op-en-top Wijers

Laat je verrassen door een stukje mijnnostalgie in natuurgebied Kolveren waar de Laambeek zich een weg kronkelt tussen weilanden, bossen en de Laambroekvijvers. Ontdek al wandelend de omgeving via één van de bewegwijzerde wandelroutes of vanop de fiets tussen knooppunten 300 en 316.

Gidstocht door een kasteelbrouwerij

Elke zaterdag, zondag en feestdag om 15 uur zijn er rondleidingen in kasteelbrouwerij Ter Dolen. Hier word je op een ludieke manier ingewijd in de geheimen van het brouwen en de geschiedenis van het kasteel. Schol!

kasteelbrouwerij ter dolen

Total loss in het bos

Tijdens de Week van het Bos (11 - 18 oktober) kan je ‘total loss in het bos’. Check onze boskalender en ontdek talrijke leuke herfstactiviteiten zoals een paddenstoelenexpeditie of een heksencursus. Mis de opening van het speelbos in Hengelhoef zeker niet en ‘Dans in het bos’ in de Goei Wei.

Frisse ochtendwandeling

Haal een frisse neus tijdens een ochtendwandeling in het Wild- en Wandelpark Molenheide. Geniet van de geur van hars en dennennaalden en de prachtige herfstkleuren. Volg één van de drie korte wandelingen door het park en kom volledig tot rust.