De prachtige natuur is een van de meest genoemde redenen waarom mensen naar Limburg afzakken. Wij geven je 4 overnachtingstips waar je dichtbij het groen slaapt.

1. Terhills Hotel in Maasmechelen

Terhills Hotel ligt op een boogscheut van Connecterra, de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Hier staan je eindeloze wandelingen te wachten die af en toe best wel pittig kunnen zijn door het hoogteverschil. Maar de beloning is dan ook wel een prachtig uitzicht over wat men het mooiste panorama van België noemt. 

2. Twinstone Lodge in Genk

Als je een ander deel van het Nationaal Park Hoge Kempen wilt verkennen, dan is Twinstone Lodge een ideaal vertrekpunt. Het ligt midden in het naaldbos van Kattevennen. Van hieruit vertrekken heel wat wandelroutes. Deze vakantiewoningen zijn gericht op de grotere groepen. De indeling laat toe de woning op te splitsen in één gedeelte voor 12 personen en één gedeelte voor 16 personen.

3. 't Akkers in Bocholt

Hier slaap je in een chalet op een landbouwbedrijf met koeien. Dat kom je ook niet zo vaak tegen. Je kan er samen met de boer de koeien melken en voederen. En wie weet wordt er wel een kalfje geboren net tijdens je verblijf. Wandelen doe je in het nabijgelegen natuurgebied Kempen~Broek en in het Lozerheidebos.

4. De Sjeiven Dörpel in Maaseik

De uit 1804 daterende vierkantshoeve is gelegen in het pittoreske Aldeneik (Maaseik) en dit op slechts enkele meters van de Maas. Ideale uitvalsbasis voor een ontspannend verblijf in de Maasvallei. Je kan rustig kuieren rond de Heerenlaakplas en in het wandelgebied Aldeneik kan je ook wandelen langs de Labaerdijk in Maaseik of genieten van de rust in de uitwaarden van het bedevaartsdorpje Heppeneert.

Terhills Hotel