Deze 3 hotels hebben al zeker één ding gemeenschappelijk: het verleden is nooit ver weg. Zegt een trip naar de oudste stad van België je wel iets of wil je het Limburgse mijnerfgoed van dichtbij bekijken? Boek je verblijf in deze hotels en start met het plannen van je vakantie.

terhills hotel

1. Terhills Hotel, slapen in de schaduw van de mijnschacht

In het Terhills Hotel overnacht je in een stukje geschiedenis. Vroeger was dit het hoofdgebouw van de mijn, nu is het een imposant hotel. Vanuit je kamer zie je de mijnschacht en de terrils. Deze plek ademt erfgoed en ook wel luxe.  De prachtige Franse tuin van het hotel is ideaal om in rond te kuieren en geeft toegang aan het Nationaal Park Hoge Kempen.

locatieMaasmechelen
eurotekenvanaf 109 euro

>> Meer informatie over dit hotel

ambiotel tongeren

2. Ambiotel, in het centrum van de eerste stad

Tongeren is een stad mét geschiedenis. Op minder dan een kilometer afstand van het hotel ligt het Begijnhof, opgenomen in de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Ook het Gallo-Romeins Museum en het Teseum liggen op wandelafstand. En op zondag breng je zo een bezoekje aan de grote antiekmarkt die letterlijk voor de deur van het hotel begint.

locatieTongeren
eurotekenvanaf 120 euro

>> Meer informatie over dit hotel

hotel zuid

3. Hotel ZUID, een citytrip naar mijnstad Genk

Genk is een mix van culturen. De mijnen brachten verschillende nationaliteiten samen op 1 plek en dat merk je tot op de dag van vandaag. In hotel ZUID krijg je meteen een flinke dosis van die Zuiderse gastvrijheid. Na een kopje Italiaanse espresso of een lekker Zuiders diner duik je het Genkse culturele leven in. Ga zeker naar C-mine als dit mijnverleden je interesseert.

locatieGenk
eurotekenvanaf 111 euro

>> Meer informatie over dit hotel

Hoogtepunten