In Limburg moet je niet lang zoeken om van een mooi uitzicht te kunnen genieten. We hebben voor jou 10 prachtige panorama's geselecteerd die je zeker niet mag missen! Trek eropuit, laat je verbluffen en deel jouw ervaring met #altijdlimburg.

1. Uitkijktoren Lommelse Sahara

In het noorden van Limburg ligt de Lommelse Sahara, een groot natuurgebied waar naaldbossen, zandvlakten en waterplassen elkaar afwisselen. Beklim de 30 meter hoge uitkijktoren en geniet van een weids uitzicht over de omgeving.

lommelse sahara

2. Bloesems in Haspengouw

Haspengouw in het voorjaar, dat zegt genoeg. Miljoenen bloesems kleuren het glooiende decor prachtig wit, rood en roze. Wandel of fiets van boomgaard naar boomgaard en laat je verleiden door de vergezichten.

sky lounge bar

3. Connecterra

Het mooiste panorama van Vlaanderen, dat vind je in wandelgebied Connecterra in Nationaal Park Hoge Kempen. Drie van de vier terrils kun je beklimmen en geven je een onvergetelijk uitzicht over het omliggende landschap.

connecterra

4. Graftenlandschap van de Martelberg

De Voerstreek mag met haar prachtige groene landschappen niet ontbreken in dit lijstje. Het graftenlandschap van de Martelberg is met de grote niveauverschillen zeker de moeite waard. Haal je fototoestel al maar boven!

graftenlandschap martelberg

5. Heuvelse Heide

Wat een magisch gevoel geeft het wanneer je uit het bos wandelt en in een paarse zee terechtkomt. In augustus en september bloeit de heide volop en veranderen de Limburgse heidegebieden in betoverende taferelen.

heuvelse heide

6. Uitkijktoren De Wijers

De Wijers is een uniek gebied met meer dan 1000 vijvers. Op de oever van één van die vijvers vind je een uitkijktoren die je tot 15 meter boven de grond brengt. De beloning is een mooi uitzicht over het vijvergebied.

uitkijktoren de wijers

7. C-mine

Ga de uitdaging aan en beklim de mijnschacht van meer dan 60 meter hoog. Nadat je uitgepuft bent van de vele trappen, zie je Genk en de groene omgeving van bovenaf.

c-mine

8. Sterrenplekje Bolderberg

De top van de Bolderberg behoort tot de hoogste toppen van Limburg. Vanaf het sterrenplekje kijk je uit over het park, de vijvers en het kasteel van Terlaemen.

bolderberg

9. Abdijtoren Sint-Truiden

Na 196 trappen bereik je het platform op de top van de Abdijtoren. Vandaar heb je een zeer ver zicht op de stad en de streek. Bij helder weer kijk je zelfs helemaal naar Tongeren en Hasselt.

abdijtoren sint truiden

10. Oudsberg

De Oudsberg in de Duinengordel is de hoogste landduin van Vlaanderen. Op 85 meter hoogte krijg je een prachtig panoramisch uitzicht voorgeschoteld.

oudsberg

Hoogtepunten

Bosland Uitkijktoren Sahara - Reus van Bosland

Limburgse Kempen

Uitkijkpunt over de Haspengouwse bloesems

Haspengouw

Wandelgebied Connecterra

Maasland

Graftenlandschap van de Martelberg

Voerstreek

Bosland: Wandelgebied Heuvelse Heide

Limburgse Kempen

De Wijers: Wandelgebied de Platwijers

Hasselt & omgeving

C-mine

Limburgse Kempen

De Wijers: Wandelgebied Bolderberg - Viversel

Limburgse Kempen

Abdijtoren

Haspengouw

De Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen!

Limburgse Kempen
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis