Het enige Nationale Park van België ligt in Limburg: Nationaal Park Hoge Kempen. Je kan er urenlang wandelen door verschillende landschappen en aan iedere toegangspoort is er een extra beleving. Deze 10 adresjes liggen allen op korte afstand van het park.

 

1. Mardaga

Mardaga is een boutique hotel in As, recht tegenover Nationaal Park Hoge Kempen. Dichterbij kan eigenlijk niet. Vanaf hier fiets of wandel je meteen de natuur in. De uitkijktoren van As ligt op 250 meter van het hotel. 's Avonds steek je dan weer je voeten onder tafel in het gastronomisch restaurant.

 

2. Atlantis

Hotel Atlantis ligt in het groene gedeelte van Genk en is zowel de uitvalsbasis voor een dagje in de stad als voor een trektocht door de natuur. De toegangspoort Kattevennen ligt op slechts 2,5 km van het hotel. Ook de toegangspoort Lieteberg is met 6,5 km niet zo onoverkomelijk ver. Je kan dus een flink gebied verkennen.

 

3. Wilhelm Tell

Wilhelm Tell is een familiale camping in de bosrijke omgeving van Oudsbergen. Ideaal voor met de kids! Met een waar zwemparadijs en een grote speeltuin kan je in Wilhelm Tell al uren bezig zijn en je hoeft amper een goede 2 km te wandelen voordat je in het Nationaal Park bent. Voor kinderen dus best te doen.

 

4. Het Vuchterhof

In B&B Het Vuchterhof zit je dan weer aan een heel ander deel van het Nationaal Park. Het thuisgevoel staat centraal in deze B&B in een charmante vierkantshoeve. Na nog geen 4 km wandelen ben je zowel aan de toegangspoort Connecterra als aan Maasmechelen Village. Shoppen of wandelen? Waarom zou je kiezen!

 

5. Terhills

Het prachtige Terhills Hotel ligt op een boogscheut (550 meter) van de hoofdtoegangspoort Connecterra, waar je het mooiste panorama van België hebt. En we zullen maar niet te luid zeggen hoe dichtbij Maasmechelen Village is. Nog geen 100 meter wandelen. Het hotel zelf heeft een mooie Franse tuin om in rond te struinen.

 

6. Vakantiehuis Fabiola

Vakantiehuis Fabiola ligt letterlijk aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen. Zowel groepen als gezinnen zijn hier heel erg welkom. Bijzondere aandacht hier gaat uit naar kinderen en jongeren met een fysieke of mentale beperking. Want vakantie is dus echt wel voor iedereen.

 

7. 't Dorpshuys

Op de grens tussen Maasland en Nationaal Park Hoge Kempen, vind je het charmante en comfortabele ’t Dorpshuys. En krijg je geen genoeg van de natuur, dan is naast het Nationaal Park ook nog de Duinengordel heel nabijgelegen. 't Dorpshuys is een infopunt binnen dit gebied, dus je kan hier met al je vragen terecht.

 

8. Holiday Suites

Bij Holiday Suites ontwaak je midden in de natuur. Het vakantiepark ligt midden in het domein van Hengelhoef, waar je al wel kilometers in het groen kan maken. De toegangspoort Kattevennen, waar je kan minigolfen, het Planetenpad volgen of naar de sterren kijken in de Cosmodrome, ligt op een halfuurtje fietsen. 

 

9. Apollo

Bij Hotel Apollo kom je thuis in een groene omgeving. Het hotel ligt dichtbij toegangspoort Lieteberg, waar je het avontuurlijke Blotevoetenpad kan uitproberen. De rode wandelroute leidt je dan weer recht het Nationaal Park in. Op amper 600 meter van fietsknooppunt 62 is het hotel ook een goed startpunt voor je fietstocht.

 

10. Landal Mooi Zutendaal

Vakantiepark Landal Mooi Zutendaal ligt aan de rand van Nationaal Park Hoge Kempen. Na je wandeling relax je in de privésauna, jacuzzi of stoomcabine. Kinderen spelen tot ze moe zijn in het klimbos. Toegangspoort Lieteberg ligt op nog geen 3 km, waar het hele gezin zich amuseert op het Blotevoetenpad.